2.12.2020

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

Statant namą pagal šiuolaikines technologijas, svarbu kuo labiau sumažinti nekontroliuojamo oro srauto patekimą į namą, kitaip namo šilumos nuostoliai bus žymiai didesnii, padidės šildymo išlaidos ir bus žemesnis komforto lygis. Būtent dėl ​​šios priežasties statybų metu dažnai naudojamos įvairios plėvelės, o tai ypač neatsiejamas medinių karkasinių namų statybos elementas. Statant šiuolaikinius privačius namus, plėvelės taip pat naudojamos langų ir lauko durų angų apdailai, todėl, pavyzdžiui, statant pasyvius namus, pastatui dažnai atliekamas pūtimo durų bandymas. Tačiau net jei naudojamos difuzinės membranos ar plėvelės, kurios daugeliu atvejų yra ir šilumos, ir drėgmės izoliacija, jos pastato viduje neužtikrina gryno oro. Todėl priverstinio vėdinimo sprendimo poreikis išlieka aktualus.

Norint jaustis patogiai privačiame name ir palaikyti sveiką aplinką, būtina užtikrinti aukštos kokybės šviežio oro tiekimą ir iškvepiamo oro išleidimą. Todėl vis dažniau statant privačius namus numatomos vadinamosios oro rekuperacijos sistemos, kurios užtikrina visavertį oro mainą patalpose ir padeda taupyti šilumą. Savo ruožtu aukštos kokybės vėdinimo vamzdžiai yra neatsiejama oro grąžinimo sistemų dalis.

Aukštos kokybės vėdinimo vamzdžius rekuperacinėms sistemoms siūlo „KOPOS“, kurio produktus Lietuvoje galima įsigyti daugiau nei 15 metų. KOPOS KOLIN a.s. yra Čekijos įmonė, įkurta 1926 m. ir užsiimanti laidų dėžučių, kabelių kanalų, lizdų kanalų, vamzdžių ir dvigubų sienelių apsauginių vamzdžių, taip pat padalintų vamzdžių ir kabelių atraminių sistemų gamyba. Dėl aukštos kokybės gamintojo produktų ir nepriekaištingų produktų sprendimų, kurie dažnai būna novatoriški, KOPOS gaminiai pelnė specialistų pasitikėjimą Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje, taip pat kitose pasaulio šalyse, tokiose kaip Prancūzija, Danija, Švedija, Norvegija ir kt. c. KOPOS - efektyvūs ventiliacinių sistemų viršutinių konstrukcijų sprendimai

Dėka ilgalaikės elektros instaliacijos medžiagų gamintojo KOPOS patirties gaminant plastikinius vamzdžius, skirtus elektros instaliacijoms, pavyko pristatyti naują produktą, kuris šiek tiek skiriasi nuo įprastos gamintojo gamos - KOPOFLEX PLCA plastikinis vamzdis vėdinimui. Atsižvelgiant į tai, kad šių vamzdžių vidinė siena yra pagaminta iš antibakterinės ir atistatinės medžiagos, jie idealiai tinka viršutinėms ventiliacijos sistemų konstrukcijoms.

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

KOPOFLEX PLCA viršutinis sprendimas prieš plieninius vamzdžius: Kokie yra privalumai?
Šiuo metu plieniniai oro vamzdžiai rinkoje yra labiau paplitę, tačiau dėl daugybės pranašumų būtų naudinga įvertinti KOPOFLEX PLCA oro linijų sprendimo tinkamumą statant privačius namus.

KOPOFLEX PLCA vamzdžiai namų vėdinimo sistemai yra modernus ir ekologiškas sprendimas, kuriame nėra halogenų. KOPOFLEX PLCA vamzdžiai nesukelia nuotėkio pavojaus ir yra visiškai saugūs. Tai puiki alternatyva standiems plieno ar plastiko ortakiams, kurie tradiciškai buvo naudojami orui cirkuliuoti namuose. Be to, pusiau standūs ortakiai KOPOFLEX PLCA leidžia naudoti mažesnio skersmens vamzdžius, o tai žymiai supaprastina jų montavimą ribotoje srityje, ypač kartu su vamzdžių lankstumu.

• Visi KOPOFLEX PLCA komponentai yra tvirtai sujungti, kad būtų sandarūs ir patikimi sujungimai, nereikalaujant abejotinos kokybės sandariklių ir juostų;
• Jungtis lengva išardyti ir prijungti, kad būtų paprasčiau montuoti;
• Vamzdžiams būdingas minimalus atsparumas oro srautui dėl lygios vidinės sienos;
• Vamzdis išlieka lankstus išlaikant profilį - kreivės nelūžta, o tai dažniausiai kelia riziką naudojant tradicinius lanksčius vamzdžius;
• Atskiros patalpos, sujungtos su garsą sugeriančia tiekiama ventiliacija, sumažina triukšmo perdavimo už namų ribų riziką, tuo pačiu neleisdamos girdėti tarp kambarių;
• Dėl mažo dydžio KOPOFLEX PLCA vamzdžius galima lengvai montuoti tiesiai į izoliaciją lubų dangose, todėl jų nereikia izoliuoti atskirai.

Be to, „KOPOS“ siūlo montuoti tuščiavidurėse sienose laidų dėžutes su lanksčiais kabelių kanalais iš serijos KPL ir KPRL, kurių oro pralaidumas patikrintas ir atitinka aukštus pasyvių namų statybos standartus.

Norėdami sužinoti, KOPOS siūlo pažvelgti į pavyzdį iš 2020 m. Realizuoto objekto, kuriame sumontuoti KOPOFLEX PLCA vamzdžiai.

Privatus namas, kurio plotas 160 m2

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

Oro tiekimas ir išmetimas iš pastato patalpų surenkamas į kolektorius.

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS   Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

Vamzdžių jungtys į atskirus kambarius:

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

1 paveikslas: ant techninių patalpų (tualeto, vonios, katilinės ir kt.) - išmetimas.

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

2 paveikslas: Šviežio oro tiekimas į gyvenamąsias patalpas (svetainę, miegamąjį ir kt.).

Vėliau, izoliuojant vamzdžius, jie iš viršaus buvo padengti mineralinės vatos sluoksniu. Šaltose palpose vamzdžius rekomenduojama uždengti ne mažiau kaip 100 mm izoliacija.

Vėdinimo įrenginys - rekuperatorius.

Rekuperacinių sistemų, antistatiniai antibakteriniai lankstūs vamzdžiai iš KOPOS

KOPOFLEX PLCA antistatinius ir antibakterinius lanksčius dvigubų sienelių vamzdžius ir jų specifikacijas galite peržiūrėti internetiniame KOPOS kataloge! Jei turite klausimų, nedvejodami kreipkitės į KOPOS atstovybę Lietuvoje, kuri mielai suteiks profesionalių ir išsamių patarimų.

www.koposelektro.lt | +370 69092108 | tomas.mankus@kopos.cz